AUTOTALLIN RAKENTAMINEN – KUINKA KAUAN PROJEKTI KESTÄÄ?

AUTOTALLIN RAKENTAMINEN – KUINKA KAUAN PROJEKTI KESTÄÄ? ”Minulla on haaveena rakentaa pihaan autotallirakennus tänä kesänä. Vieläkö ehtii? Kysymykseen antaa vastauksia Smartian tallitiimistä liiketoimintajohtaja Jukka Jäntti.

1.IDEOINTI JA RAKENNUSPAIKAN VAATIMUSTEN MÄÄRITTELY

Kaikki lähtee siitä, että Smartian myyjä ja asiakas pitävät puhelimessa, viestinvaihdolla, kasvotusten tai etätapaamisena hahmottelupalaverin, jossa käydään läpi asiakkaan toiveet ja rakennuspaikan vaatimukset ja mahdollisuudet. Oma ruutupaperillekin tehty hahmotelma toiveineen auttaa pääsemään liikkeelle keskusteluissa. Hahmottelupalaverin saat samalle päivälle ja tunnin palaverin jälkeen hanke on ottanut jo ison askeleen eteenpäin.

2. LUONNOSTEN TEKEMINEN

Hahmottelun jälkeen Smartian asiantuntija piirtää luonnoskuvat pohjasta ja julkisivuista. Suuremmissa kohteissa voidaan tehdä 3D-kuvakin. Luonnosteluvaiheessa Smartia tekee myös tarjouksen valitusta toimituskokonaisuudesta. Tämä vaihe kestää nyt keväällä ruuhka-aikana 2-7 työpäivää.

3. PÄÄTÖS ALOITUKSESTA & RAKENNUSLUPAKUVAT

Päätösvaiheessa tehdään viilaukset suunnitelmiin ja päätetään tarjouksen hyväksymisen myötä edetä hankkeessa. Tässä vaiheessa suunnittelumme astuu kuvaan ja aloittaa rakennuslupaa varten tarvittavien lupapiirrosten työstämisen. Vaihe kestää keväällä n. 1-3 viikkoa.

4. RAKENNUSLUVAN HAKEMINEN

Lupakuvien valmistuttua voit hakea rakennusluvan. Sen saaminen vaihtelee paljon eri kuntien ja kaupunkien välillä. Tyypillinen luvan käsittelyaika on n. 4-6 viikkoa.

5. TYÖMAAN ALOITUS

Luvan myöntämisen jälkeen voidaan tilata työmaan tavarat, ”talopaketti”. Toimitusaika on n. 5-6 viikkoa. Tavaroita odotellessa on aika tehdä rakennuksen pohjatyöt ja valaa perustus.

Kun tarviketoimitus saapuu työmaalle, on aikaa tyypillisesti kulunut hahmotuspalaverista rungon pystyttämisen aloittamiseen noin 2 - 4kk. Suurin aikatauluun epävarmuutta tuova tekijä on rakennuslupavaihe, sillä rakennuslupakäsittelyjen ajat vaihtelevat alueittain ja ajankohdasta riippuen.

6. VALMISTUMISPÄIVÄ

Tyypillinen lämpimällä katoksella ja varastolla varustetun autotallirakennuksen rakentamisaika rungon pystytyksestä loppuun kestää kahdella ammattitaitoisella kirvesmiehellä noin 3-7 viikkoa.


Hyvin ehtii tälle kesälle, mutta nyt on aika toimia – Jäntti kiteyttää ja toivottaa tallista tai isommistakin rakennuksista haaveilevat ottamaan yhteyttä.

Lisätietoja voi kysyä täältä: myynti@smartia.fi | puh: 09-315 43130

© 2016 Smartia