LÄMPÖERISTETTY AUTOTALLI -PALJONKO MAKSAA?

LÄMPÖERISTETTY AUTOTALLI -PALJONKO MAKSAA?

Autotalli on nykyään monelle tallinrakentajalle jotain aivan muuta kuin pelkkä auton säilytyspaikka. Tallin rakentajan tärkein tehtävä hanketta suunniteltaessa onkin huolella miettiä mihin käyttöön tallia on tarkoitus käyttää.

Onko se tila, jossa pidetään lämpöjä vain sen verran, että auto pysyy sulana vai onko siellä tarkoitus työskennellä paitasillaan, jolloin vaaditaan jo lähelle huoneenlämpöä.

Tyypillinen seinärakenne lämpimässä puurakenteisessa autotallissa on 150mm runko. Tällöin seinän eristevahvuus on 150mm. Se riittää hyvin talousrakennuksen seinävahvuudeksi. Aikoinaan ennen nykyisiä energiamääräyksiä se riitti omakotitalonkin seinän vahvuudeksi.

Yläpohjan päällä olevaan eristetilaan asennetaan yleensä pienissä talleissa kustannussyistä levyvilla ja suuremmissa kohteissa puhallettava puukuitu- tai mineraalieriste.

Lämmitysratkaisut

Tallien lämmitysratkaisuissa käytetään usein öljytäytteistä sähköpatterilämmitystä, joka on edullinen toteuttaa. Vaihtoehtona voi olla myös energiatehokas ilmalämpöpumppu, joka on edullinen ja hyvä ratkaisu silloin kun tallin lämpötilaa halutaan ajoittain nostaa, vaikka peruslämpö olisi matala. Lattialämmitys tuo mukavuutta ja tarjoaa tasaista lämpöä. Se on usein täyslämpimän tallin ratkaisu. Maalämmöllä lämpiävästä talosta johdetaan usein kanaalia pitkin lämmitysvesi myös piharakennukselle. Investoinnin jälkeen lämmittäminen maalämmöllä on edullista. Pumpun tehojen riittävyys tulee arvioida LVI-asiantuntijan toimesta.

Mistä syntyy lämmin ja energiatehokas talli?

Laadukas lämmin tallin koostuu hyvästä rakenteesta, huolellisesta tiivistämisestä, laadukkaista rakennusmateriaaleista sekä oikein mitoitetusta ilmanvaihdosta sekä lämmitysratkaisusta. Autotallin ovi on yksi merkittävä tekijä. Sen pinta-ala on usein merkittävä osa tallin seinäpinta-alaa. Oven lamellirakenne on tyypillisesti uretaania, joka on molemmin puolin päällystetty ohuella pellillä. Ero halvan ja kalliin oven rakenteessa näkyy oven tiivistysratkaisuissa ja komponenttien pitkäikäisyydessä. Täyslämmin autotalli vaatii kalliimman paremmin tiivistetyn oven. Smartian Thermox Plus -ovi on lämpimän tallin ratkaisu.

Paljonko lämpimäksi tekeminen maksaa?

Pienellä budjetilla tallia tekevä rakentaja miettii hanketta suunnitellessaan, että säästää jättämällä tallin eristämättä ja eristää sen myöhemmin. Jälkikäteen eristäminenkin onnistuu, mutta kannattaa muistaa, että jälkikäteen tapahtuva rakentaminen on aina kovan ponnistelun takana ja jälkikäteen rakentaminen on aina kalliimpaa, kuin että kohde tehtäisiin kerralla valmiiksi.

Lämpimän tallin hintaero eristämättömään talliin koostuu raaka-aineiden osalta höyrynsulkumuovin tai paperin, yläpohjan eristeen, seinäeristeen ja sisäpuolen levytyksen kustannuksesta. Esimerkiksi kuvan tyypillisessä autotalli- varasto -rakennuksessa, jossa on 31m2 talli ja 9m2 varasto, lämpöeristetyn tallin ja lämmitysvarauksella olevan rakennuksen hintaero on n. 2400€.

Paljonko lämpimäksi tekeminen maksaa? Saat Smartiasta tallisi joko täyslämpimänä tai lämmitysvarauksella. Meiltä saat tarjouksen aina nopeasti.

Tutustu mallistoon tästä:https://www.smartia.fi/rakennus/autotallit Lisätietoja voi kysyä täältä: myynti@smartia.fi | WhatsApp: 0504140331 | puh: 09-315 43130
© 2016 Smartia